Giriş Yap
Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

EN 420 Koruyucu Eldiven Genel Özellikleri

05-02-2021 00:48
EN 420 Koruyucu Eldiven Genel Özellikleri
KORUYUCU ELDİVENLER GENEL ÖZELLİKLER VE DENEY METODLARI
 
Kapsam ve Tanım:

Bu standart, eldivenin tasarımı, yapısı, tehlikelere karşı koruması, sunduğu konforu, verimliliği ve tüm koruyucu eldivenlere uygulanabilen işaretleme ve bilgilendirme için gerekli olan genel şartları belirler. Bu standart aynı zamanda kol korumaları için de geçerlidir. Temel noktalar aşağıda verilmiştir. Elektrik teknisyenleri veya cerrahi faaliyetler gibi en özel uygulamalar için tasarlanmış olan bazı eldivenler ise özel sıkı standartlarca yönetilmektedir.

Eldiven eli veya elin başka kısımlarını tehlikelerden koruyan bir kişisel koruma ekipmanıdır. Ön kol ve kol kısmını da kaplayabilir. Performans seviyesi, bir eldivenin özel bir testte nasıl bir performans gösterdiği ve bu testin sonuçlarına göre derecelendirildiğini gösteren bir (0 ila 4 arasında) sayıdır. Seviye 0 eldivenin ya test edilmediğini ya da minimum performans seviyesinin altında olduğunu gösterir. X performans seviyesi eldiven numunesi için test yönteminin uygun olmadığını gösterir. Daha yüksek rakamlar daha yüksek performans seviyelerini gösterir. 
 
Gerensinimler:

Eldiven Yapısı ve Tasarımı Eldivenlerin nihai kullanımın önceden görülebilen şartlarında olası en iyi koruma derecesini sağlaması gerekmektedir. Dikişler de dâhil edildiğinde bu dikişlerin mukavemetinin eldivenin genel performansını düşürmemelidir.
Zararsızlık Eldivenlerin kullanıcıya herhangi bir hasar vermemesi gerekir. Eldivendeki pH değer 3.5 ila 9.5 arasında olmalıdır. Krom içeriğinin (VI) algılama eşiğinin altında (<3ppm) olması gerekir. EN 455-3 uyarınca, doğal lateks eldivenler ekstrakte proteinler üzerinde test edilecektir.

Temizleme Talimatları

Bakım talimatlarına uyulursa, temizlik dönemlerinin tavsiye edilen azami sayısının ardından performans seviyeleri düşmemelidir.

Elektrostatik Özellikler

Elektrostatik boşalmaların riskini azaltmak için tasarlanan anti statik eldivenler EN 1149’a göre test edilmelidir. Elde edilen test değerlerinin Kullanım Talimatlarında belirtilmesi gerekir. Elektrostatik bir simge KULLANILMAMALIDIR.
 
Boyutlandırma

Minimum uzunluğun altında olan eldivenler için ‘Özel Amaçlara Uygundur’ denir. Su Buharı Geçişi Ve Emişi Gerekirse eldivenlerin su buharı geçişine (5mg/cm2.h) izin vermesi gerekir. Eldivenler su buharı geçişini engelliyorsa, bu 8 saat boyunca en az 8 mg/cm2 olmalıdır.
 
ÖLÇÜ: Eldiven onaylanmış ortak Avrupa el ölçüsüne uygun üretilmelidir.

ÜRÜN BİLGİSİ VE İŞARETLEME:

Her ürünün üretici adı, eldiven ismi, ölçüsü, performans seviyeleri, EN standartları ve CE işareti ile tanımlanmalıdır.

PAKETLEME:

Üretici ve imalatçının iletişim bilgileri, eldiven ismi, eldiven ölçüsü, CE işareti, performans seviyeleri, EN standartları, kullanım süresi ve risk seviyesi.

KULLANIM TALİMATLARI:

Üretici ve imalatçının iletişim bilgileri, eldiven ismi ve ölçüsü, CE işareti, bakım, muhafaza ve kullanıma yönelik talimatlar, onaylanmış kuruluş bilgileri, alerjen durum açıklaması
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.